Čokoladni čizkejk - recept za poslasticu

Probudite sva čula ovom neverovatno ukusnom poslasticom, koja će vam biti još draža kada je sami napravite.


Sastojci:

150gr plazma keksa
75gr margarina
50gr čokolade
350gr čokolade
680gr krem sira
200gr šećera
3 jaja
1 kašičica vanile
250ml slatke pavlake
120gr čokolade
80ml slatke pavlake
1 kašičica margarina

Priprema kore:
U činiji je potrebno pomešati keks i rastopljeni margarin, a zatim izručiti u pleh i spljeskati rukama ovu smesu.

Priprema fila:
Dok se topi čokolada mutite sir i postepeno dodajte šećer, zatim sve to dodajte čokoladi. Umutite dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Na ohlađenu koru dodajte taj fil.
Pecite na 180 stepeni oko 50 minuta (pecite dok sredina i dalje ne izgleda vlažno), a kada izvadite iz rerne odvojite ivice od pleha da se kolač ne bi cepao.
Na ohlađen kolač ide preliv.

Priprema preliva:
Usitnjenu čokoladu stavite u činiju. Slatku pavlaku i margarin zagrejte i tako ključale prelite preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta da odstoji pa promešajte i prelijte preko kolača.
(Super ŽENA)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP